Bukmacher i kasyno internetowe Mostbet to popularny operator gier w Polsce, oferujący klientom szeroki wybór zakładów na wydarzenia sportowe i gry kasynowe online. Zasoby internetowe firmy zapewniają szeroką gamę wydarzeń, wysokie kursy, różne bonusy i promocje, darmowe zakłady, darmowe spiny i szybkie wypłaty. Do Mostbet możesz zalogować się z dowolnego urządzenia i grać w dowolnym miejscu dzięki naszej aplikacji mobilnej!
deser,  jedzenie,  przepisy,  zdrowie

Batony z płatków owsianych – wersja z piekarnika :)

Składniki:

  •       1 szklanka płatków owsianych
  •       6-7 daktyli
  •       Garść orzechów ziemnych
  •       Garść pestek dyni
  •       Garść nasion słonecznika
  •       Garść migdałów
  •       Garść żurawiny
  •       2-3 łyżki masła orzechowego
  •       2-3 łyżki miodu
  •       1 jajko
  •       1/2 banana
  •       Szczypta soli

Wykonanie:

  1. Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
  2. W blenderze, na drobne kawałki zmiksować daktyle, orzechy ziemne, migdały, słonecznik i pestki dyni.
  3. Roztrzepać jajko w osobnej miseczce.
  4. W misce wymieszać płatki owsiane i żurawinę z resztą składników.
  5. Dodać szczyptę soli.
  6. Wyłożyć blaszkę (o wymiarach około 25 cm x 25 cm, może być mniejsza, może być większa – zależeć od tego będzie tylko grubość batoników) papierem do pieczenia.
  7. Rozsmarować masę na papier i mocno przydusić.
  8. Włożyć do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut.
  9. Po wyjęciu z piekarnika, wyjąć całość z blaszki (razem z papierem).
  10. Poczekać aż masa ostygnie.
  11. Pokroić na batony.

P.S Jeżeli wydaje Ci się, że masa się nie trzyma, dodaj trochę miodu, pół banana lub 1 łyżkę masła orzechowego, a jeżeli jest za bardzo klejąca to trochę płatków owsianych.

Smacznego!

D.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji

Ustawienia tej strony wykorzystują pliki cookies, by szybciej i przyjemniej korzystać z przeglądarki. Kontynuowanie przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies.

Zamknij