Bukmacher i kasyno internetowe Mostbet to popularny operator gier w Polsce, oferujący klientom szeroki wybór zakładów na wydarzenia sportowe i gry kasynowe online. Zasoby internetowe firmy zapewniają szeroką gamę wydarzeń, wysokie kursy, różne bonusy i promocje, darmowe zakłady, darmowe spiny i szybkie wypłaty. Do Mostbet możesz zalogować się z dowolnego urządzenia i grać w dowolnym miejscu dzięki naszej aplikacji mobilnej!
jedzenie,  obiad,  przepisy,  zdrowie

Zupa Misoshiru z łososiem

Idealna na rozgrzanie w coraz chłodniejsze jesienne dni 🍂🍁. Misoshiru jest też moją alternatywą rosołu na (nie tylko) niedzielny obiadek lub w kryzysowej sytuacji przeziębienia. 🙂


Składniki:

  • Bulion warzywny (ok. 2 l)
  • 1 pasta miso shiru
  • Sos sojowy (ok. 3 łyżki)
  • Marchewka
  • Imbir – około 2 cm lub więcej
  • Wodorosty wakame (ok. 5 łyżek)
  • Sezam (3-4 łyżki)
  • Łosoś (najlepiej dziki) – ok. 700/800 g lub więcej
  • Szczypiorek – 1 pęczek
  • Kimchi (ostre, opcjonalnie)

Wykonanie:

  1. Do bulionu warzywnego dodać pokrojony i obrany imbir.
  2. Dodać 1 pastę misoshiru i rozcieńczyć wodą w miarę potrzeby.
  3. Dodać 3 łyżki sosu sojowego.
  4. Marchewkę obrać z 1 warstwy i obieraczką obrać resztę marchewki tak by powstały długie paski.
  5. Dodać do zupy marchewkę, kawałki wodorostów wakame (ok. 5 łyżek) oraz 3-4 łyżki sezamu.
  6. Dodać pokrojonego i obranego ze skóry łososia.
  7. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut do ścięcia się łososia.
  8. W tym czasie pokroić szczypiorek.
  9. Podawać w miseczce wraz z szczypiorkiem i łyżką kimchi.

Smacznego!

D.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji

Ustawienia tej strony wykorzystują pliki cookies, by szybciej i przyjemniej korzystać z przeglądarki. Kontynuowanie przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies.

Zamknij